НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ИЗГРЕВЪТ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

141. Земният човек и Божественият човек

III. тетрадка. I. Из разговорите с нашия любим Учител. Ана Шишкова ТОМ 17
Алтернативен линк

141. Земният човек и Божественият човек


В човека има археологически останки - да ги подрежда. 24 м дължина, 11 м висок вратът - голямо животно било, грандиозни идеи. Много въглероден двуокис имало за растенията. Мамотите са още грандиозните желания в астралния свят. Сега апартаментът с 3 билиона и 600 милиона жители в главата имат много форми, големи забавления.


Главата: 19-20 см; 15-16 см.


Параходите са големи риби. Човек не се е отказал от грандиозните рабо­ти. Не искай апартамент! Достатъчно ти е една палатка. Идеите не са много грандиозни, скромни са. Микроскопическа е, но като се посее, става голяма. В мозъка е малка, да не е тягост никому. Смиреният човек не присвоява чуждите работи. Признава що не е негово. На Божествения човек е дадено власт да завладее цялата природа, не на които са на Земята. В тях има грандиозна идея да завладеят цялата природа. Пуснат е на Земята да работи. Трябва да носи писмата на хората. Че ние за светлината, за въздуха, за водата, за пътуването по Земята не плащаме. С какво ще плащаме?


Свободен е да знае даденото къде да го употреби. Да използва светлина­та, въздуха, хляба и водата. Ти искаш всичко, да завладееш света. За в бъдеще ще носиш крушка, апарат в главата си. Желаеш ли, тренът ти се движи, ще си проектираш, че имаш крушка. Ако ви стане неприятно, завъртели сте ключа. Завърти го и като светне, не го бутай! Електричеството е умът, магнетизмът е сърцето. Дето има светлина, умът работи. Дето има топлина, сърцето работи. Дето има живот, всичко работи.


Сега колективно работят, измишляват за всички. Завъртете по един път, ключа, да светне!



, , г., (Четвъртък) (неизвестен час)

ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕСЕДА


НАГОРЕ